Πόσο επικίνδυνη είναι η Στένωση Καρωτίδας;

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Η στένωση καρωτίδας είναι, συνήθως, μία εκδήλωση της αρτηριοσκλήρυνσης, κατά την οποία αναπτύσσεται μία στένωση (αθηρωματική πλάκα) στην αρχή της έσω καρωτίδας.

Η στένωση αυτή μπορεί να περιορίσει την αιμάτωση του εγκεφάλου, αν και συνήθως αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος παίρνει αίμα από άλλες τρεις αρτηρίες: την ετερόπλευρη έσω καρωτίδα και δύο σπονδυλικές αρτηρίες.

Το πρόβλημα συνήθως είναι ότι θρόμβοι από την επιφάνεια της αθηρωματικής πλάκας ή και μικρά κομμάτια από αυτή μπορεί να αποσπαστούν και να βουλώσουν κάποια αρτηρία εντός του εγκεφάλου, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πρόληψη Ισχαιμικού Εγκεφαλικού & Στένωση Καρωτίδων

Το πρόγραμμα «Πρόληψη Ισχαιμικού Εγκεφαλικού και Στένωση Καρωτίδων» στην «Αγγειοχειρουργική Κλινική» του Ιατρικού Αθηνών και στην «Αγγειοχειρουργική Αθηνών», αποτελείται από μια επιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον αγγειοχειρουργό Γεώργιο. Κούστα, η οποία επεμβαίνει αγγειοχειρουργικά στην στενωμένη καρωτίδα, παρακολουθώντας ηλεκτροεγκεφαλογραφικά (monitoring), μέσω computer, τη λειτουργία του εγκεφάλου συνεχώς κατά τη διάρκεια της επέμβασης, εγγυώντας έτσι την απόλυτη ασφάλεια της πορείας της επέμβασης.

Ασφαλής Τρόπος Επέμβασης

Το πρόγραμμα «Πρόληψη Ισχαιμικού Εγκεφαλικού και Στένωση Καρωτίδων» θεωρείται “leader” στην Ελλάδα με ετοιμότητα όλο το 24ωρο, ενώ εστιάζεται στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία, αφού μπορεί και προσφέρει:

* καινοτόμες και καινούριες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους,

* εξειδικευμένη, επιστημονική, συμβουλευτική και επεμβατική αγγειοχειρουργική ομάδα για τη θεραπεία της στένωσης ή του διαχωρισμού των καρωτίδων,

* ειδική ομάδα πρόληψης του ισχαιμικού εγκεφαλικού ή του διαχωρισμού της καρωτίδας,

* συμβουλές για τη συντηρητική θεραπεία της στένωσης της καρωτίδας όταν είναι μικρότερο από 75%,

* συμβουλές για άμεση εντός ωρών θεραπευτική αντιμετώπιση, όταν η μία καρωτίδα είναι πλήρης 100% αποφραγμένη (κλεισμένη).

* οδηγίες παρακολούθησης και ενθάρρυνσης του ασθενή για να αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Η χειρουργική θεραπεία της στένωσης της καρωτίδας πραγματοποιείται από μια πολυδιάστατη επιστημονική ομάδα που εξασφαλίζει ακρίβεια θεραπείας και απόλυτη ασφάλεια για τον ασθενή. Σκοπός του προγράμματος είναι η αξιολόγηση και ο λεπτομερής σχεδιασμός μιας εξατομικευμένης θεραπείας για τον κάθε ασθενή.

Γεώργιος Σ. Κούστας MD. PhD, Αγγειοχειρουργός.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.gkoustas.gr  ή καλέστε στο 210 69 27 331.

banner

banner1220x365