Πώς γίνεται η αποκατάσταση υδροκήλης;

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019

Η υδροκήλη αφορά την παθολογική συλλογή υγρού που παγιδεύεται μεταξύ των στρωμάτων του οσχέου και δημιουργεί διόγκωση στην περιοχή.

Στην περίπτωση που παρουσιάζετε υδροκήλη τότε είναι πιθανό ο ιατρός σας να συστήσει  τη χειρουργική θεραπεία του προβλήματος. Η υδροκήλη είναι πρόβλημα που απαντάται σε νεογέννητα παιδιά, αλλά μπορεί να συμβεί και στην ενήλικη ζωή, συνήθως σε άνδρες πάνω από 40 ετών, από τραυματισμούς ή φλεγμονές (επιδιδυμίτιδα, ορχίτιδα) ή και να συνυπάρχει με βουβωνοκήλη ή άλλη παθολογία.  

Η Χειρουργική Αποκατάσταση Υδροκήλης πραγματοποιείται μέσω μίας μικρής τομής 3-4 cm επί του οσχέου. Ο χειρουργός αφού ανοίξει τα στρώματα του οσχέου, θα εντοπίσει την περιοχή της συλλογής του υγρού και θα αδειάσει όλο το παθολογικό υγρό. Στη συνέχεια πραγματοποιείται μία πλαστική κατά την οποία συρράπτονται τα στρώματα του οσχέου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ξαναγίνει υδροκήλη (εκστροφή ιδίως ελυτροειδούς χιτώνα). Μετά  την επιβεβαίωση της καλής κατάστασης της περιοχής, το τραύμα συρράπτεται κατά στρώματα. Το δέρμα συμπλησιάζεται στην αρχική του θέση με μεμονωμένες ραφές.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αισθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Σάββας Κ. Χειρίδης, Γενικός Χειρουργός εξειδικευμένος στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Εκτελεστικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής  SEERSS. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.savashiridis.com/ ή καλέστε στα  2107257522 και 2107290673.

banner

banner1220x365