Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης: Γιατί να επιλέξετε αυτή τη μέθοδο;

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019

Η Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης έγινε σε ασθενή 63 ετών από τον Ωρωπό, η οποία είχε μακρύ ιστορικό παλινδρομήσεων που της δημιουργούσαν καυστικό πόνο και πόνο πείνας καθημερινά.

Η γυναίκα ξυπνούσε με γεύση φαγητού στο στόμα το πρωί, ενώ τον τελευταίο καιρό έκανε παλινδρομήσεις ακόμα και σε όρθια θέση. Υποβλήθηκε σε λαπαροσκοπική επέμβαση πρόσφατα στο Ιατρικό Κέντρο, με τα νέα οικονομικά πακέτα που είναι σε ισχύ για τη αντιμετώπιση της διαφραγματοκήλης. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε εντελώς αναίμακτα και η ασθενής δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη μεγάλο διάστημα μετά, χωρίς την παραμικρή ενόχληση, χωρίς δυσκολίες στην κατάποση και φυσικά, χωρίς παλινδρόμηση.

Παρά τη διεθνώς διαδεδομένη αντίληψη ότι η αποκατάσταση διαφραγματοκήλης πρέπει να γίνεται λαπαροσκοπικά, η δική μας εμπειρία εξακολουθεί να διαψεύδει τις διαπιστώσεις αυτές του παρελθόντος. Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης είναι μία πολύ δύσκολη και εξειδικευμένη επέμβαση που απαιτεί συνεργασία τουλάχιστον δύο, ή και τριών έμπειρων λαπαροσκόπων, για ένα σωστό αποτέλεσμα χωρίς επιπλοκές. Η ομάδα μας διαθέτει την εμπειρία για να προσφέρει την επέμβαση αυτή λαπαροσκοπικά, σε ασθενείς που δεν μπορούν να επιλέξουν τη ρομποτική επέμβαση. Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία στα χειρουργικά συνέδρια όλης της υφηλίου, συνεχίζουμε να επιμένουμε στην άποψή μας ότι οι επεμβάσεις γαστροοισοφαγικής συμβολής έχουν σαφές πλεονέκτημα με τη ρομποτική χειρουργική, διευκολύνοντας τον χειρουργό να προσφέρει μία πιο ασφαλή επέμβαση χάρη στην εξέλιξη της χειρουργικής τεχνολογίας.

Σάββας Κ. Χειρίδης, Γενικός Χειρουργός εξειδικευμένος στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, Εκτελεστικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής  SEERSS. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.savashiridis.com/ ή καλέστε στα τηλ.: 2107257522 και 2107290673.

banner

banner1220x365