Χρήση της θερμοφόρας στην εγκυμοσύνη: Τι ισχύει;

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023

Η εφαρμογή θερμότητας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση από πόνους και να χαλαρώσει τους σφιγμένους μυς. Για αυτό και πολλές γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους χρησιμοποιούν ζεστές κομπρέσες ή θερμοφόρες για να ανακουφιστούν από τις κράμπες και τους πόνους σε διάφορα σημεία του σώματος.  Είναι όμως, ασφαλής η χρήση της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η απάντηση είναι «ναι», σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα, η ζεστασιά που εκπέμπει μπορεί να προφέρει στις εγκύους άμεση ανακούφιση από τους πόνους στην μέση και την κοιλιά, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην εγκυμοσύνη.

Στο εμπόριο υπάρχουν ηλεκτρικές θερμοφόρες, αλλά και κλασικού τύπου, που γεμίζουν με ζεστό νερό.

Για να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τη θερμοφόρα στην εγκυμοσύνη, καλό θα ήταν να επιλέξετε τη μικρότερη ένταση στη θερμοκρασία και να αποφύγετε να τη βάλετε απευθείας πάνω στο δέρμα ή στην περιοχή της κοιλιάς.

Σε τι ωφελεί η χρήση θερμοφόρας;                                                                       

  • Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και κράμπες.
  • Ανακουφίζει από τον πόνο στην πλάτη. Ο πόνος στην πλάτη, λόγω του πρόσθετου βάρους και της πίεσης στο κάτω μέρος της πλάτης, είναι αρκετά συνηθισμένος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να εφαρμόσετε μία θερμοφόρα στην περιοχή για 10 με 15 λεπτά τη φορά για να χαλαρώσετε τους μύες και να απαλύνετε τον πόνο.
  • Μειώνει την ένταση. Η θερμότητα αυξάνει τη ροή του αίματος στην περιοχή που πονάτε, ανακουφίζοντας τη δυσκαμψία των αρθρώσεων και τον μυϊκό σπασμό.

banner

banner1220x365