Μιλάτε στον εαυτό σας; Έχετε λόγο να υπερηφανεύεστε για την ευφυία σας

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022

Μονολογείτε; Τότε, αυτό δεν πρέπει να σας τρομάζει. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα του  Live Science, οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ιδιαίτερη συνήθεια είναι εξυπνότεροι από τον μέσο όρο.

Οι εξυπνότεροι άνθρωποι στον κόσμο παραμιλούν. Οι πηγές μάλιστα επιβεβαιώνουν πως ακόμη κι ο Einstein μονολογούσε, συνηθίζοντας να διατυπώνει φωναχτά τις σκέψεις του.

Πώς όμως μας βοηθά το να μιλάμε στον εαυτό μας;

Αυτή η συνήθεια μας βοηθά να οργανώσουμε τις σκέψεις μας και να πάρουμε αποφάσεις που πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολες. Ταυτόχρονα, το να μιλάμε στον εαυτό μας φαίνεται πως «γυμνάζει» τον εγκέφαλό μας και τον καθιστά πιο αποδοτικό, ακονίζοντας τη μνήμη μας.

Τέλος, η συνήθεια αυτή μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης, καθώς μιλώντας κανείς σε ένα αόρατο ακροατήριο μπορεί να εκτονώσει όλα αυτά που κρατάει μέσα του και τον βαραίνουν, καθώς δεν μπορεί να τα πει στην πραγματική ζωή.

Εν κατακλείδι, οι άνθρωποι που μονολογούν είναι σε θέση να υπηρετούν πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη συγκέντρωση τους στόχους που θέτουν, καθώς και να βασίζονται περισσότερο στον εαυτό τους.

banner

banner1220x365