Αυτός είναι ο πιο απολαυστικός τρόπος για να καταπολεμήσετε την αφηρημάδα σας

Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Mήπως τώρα τελευταία η αφηρημάδα σας χτυπάει κόκκινο και η μνήμη σας αρχίζει και κάνει κενά; Καναδοί επιστήμονες έρχονται να ξαναμοιράσουν την τράπουλα στη μάχη κατά της απώλειας μνήμης που όλοι και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στα σύγχρονα χρόνια.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου McGill στον Καναδά υποστηρίζουν λοιπόν πως οι αναμνήσεις αναζωπυρώνονται και η μνήμη ανακαλεί πληροφορίες και εικόνες όταν κάνουμε περισσότερο σεξ. Ούτε Sudokuλοιπόν, ούτε ξένες γλώσσες βοηθούν τόσο όσο η σεξουαλική δραστηριότητα.

Πώς εξηγείται αυτό; Οι Καναδοί μελετητές ζήτησαν από 78 γυναίκες να τους αποκαλύψουν τη συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ. Στη συνέχεια, τους υπέβαλαν σε μια σειρά μνημονικών τεστ και ασκήσεων κατά τα οποία οι συμμετέχουσες έπρεπε να απομνημονεύσουν και να ανακαλέσουν μια σειρά λέξεων και ονομάτων.

Τα συμπεράσματα λοιπόν είναι τα εξής: Το σεξ επιδρά θετικά στην εγκεφαλική λειτουργία διεγείροντας ιδιαίτερα τη λειτουργία του ιππόκαμπου, της περιοχής του εγκεφάλου που ελέγχει την επεξεργασία των λέξεων, γεγονός που, σύμφωνα με τους ίδιους, εξηγεί γιατί οι γυναίκες που κάνουν περισσότερο σεξ εμφανίζουν αυξημένες επιδόσεις στην απομνημόνευση λέξεων.

banner

banner1220x365