Σύντομες αποδράσεις | Ποια τα οφέλη για την ψυχική υγεία

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Αν στη σκέψη και μόνο του εβδομαδιαίου σας προγράμματος τρομάζετε, δεν έχετε προσωπικό χρόνο ξεκούρασης και δεν τον βάζετε σαν προτεραιότητα, τότε σας χρειάζονται διακοπές, έστω και σύντομες.

Νιώθετε τόσο κουρασμένοι που θέλετε να φύγετε; Χρειάζεστε ένα διάλειμμα για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκουραστείτε; Έχετε ανάγκη από διακοπές; Γιατί δεν κανονίζετε μία μικρή απόδραση που θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα από όλους και από όλα, να ξεχάσετε για λίγο ό,τι σας απασχολεί και να γυρίσετε πίσω στη δουλειά αναζωογονημένοι; Ακόμα και  μία -δύο ημέρες άδειας, είναι αρκετές για να απολαύσετε τα οφέλη της μικρής σας απόδρασης.

Διαβάζοντας παρακάτω θα μάθετε:

– Γιατί τώρα είναι η ώρα να κανονίσεις μία απόδραση.

– Πώς μπορείς να χαλαρώσεις σε ένα ΣΚ.

Τα οφέλη των μικρών αποδράσεων

1.Καταρχάς έχετε κάτι να περιμένετε και αυτό σας δίνει κίνητρο να υπομένετε μία κουραστική εβδομάδα ή περίοδο.

2.Τα μικρά διαλείμματα είναι πάντα πιο εύκολο να τα κανονίσετε σε σχέση με τις μεγάλες διακοπές και δεν σας προκαλούν άγχος αναφορικά με το πόσα χρήματα θα ξοδέψετε- γιατί σίγουρα είναι λιγότερα από μεγάλες σε διάρκεια διακοπές και δεν απαιτούν προσεκτικό σχεδιασμό.

3.Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε ένα διάλειμμα από όλους και από όλα κατά την διάρκεια μίας μικρής απόδρασης. Σκεφτείτε κάτι απλό. Στις μεγάλες σε διάρκεια διακοπές, χρειάζεστε μερικές ημέρες για να αποφορτιστείτε και να μπείτε στο mood των διακοπών. Αντίθετα, σε ένα τριήμερο ξέρετε ότι έχετε λίγες ημέρες στη διάθεσή σας, με αποτέλεσμα να μην ασχολείστε καν με τα email σου αφού σε 2-3 ημέρες θα είστε και πάλι στο γραφείο.

4.Η μικρή διάρκεια διακοπών σημαίνει και λιγότερη ανησυχία. Όταν είστε διακοπές, δεν νιώθετε άγχος για ό,τι συμβαίνει στο σπίτι και το γραφείο; Ιδιαίτερα προς το τέλος των διακοπών, αρχίζετε να σκέφτεστε τι σας περιμένει στο γραφείο, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε όλα τα οφέλη των διακοπών σας. Και φυσικά όταν επιστρέφετε, έχετε τεράστιο άγχος για να ενημερωθείτε για ό,τι έχετε χάσει. Αντίθετα, με τις σύντομες διακοπές λείπετε λιγότερες ημέρες από το γραφείο και το σπίτι και συνεπώς το άγχος  μειώνεται.

5.Συνήθως μία μικρή απόδραση είναι κάπου σχετικά κοντά. Συνεπώς, έχετε ακόμα ένα λόγο να αισθάνεστε λιγότερο άγχος, γιατί δεν έχετε να σκεφτείτε δρομολόγια, πτήσεις ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλεί στρες.

6.Ακόμα και με την πιο μικρή απόδραση, μπορείτε να δείτε καινούργια μέρη. Και με το που απομακρύνεστε από την πόλη, οι νέες εικόνες βοηθούν στο να αποφορτιστείτε και να χαλαρώσετε ακόμα πιο γρήγορα.

Το μόνο που μένει να κάνετε λοιπόν, είναι να αναζητήσετε στον χάρτη ένα κοντινό προορισμό και να προγραμματίσετε μια σύντομη απόδραση με πολλά οφέλη.

banner

banner1220x365