Κοιλιακοί- Τι να μην κάνετε

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

Οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί σίγουρα χρειάζονται μέθοδο και πρόγραμμα αλλά μπορείτε να πείτε με σιγουριά ότι όσα κάνατε μέχρι πρότινος είναι και τα σωστά;  

Ίσως πιστεύετε πως οι κοιλιακοί σχηματίζονται μόνο κάνοντας στοχευμένες ασκήσεις για αυτούς. Όμως αυτή η πεποίθηση είναι λανθασμένη. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πρώτα, κάποια βασικά πράγματα. Όλοι έχουμε κοιλιακούς, αλλά υπάρχει ένα στρώμα από λίπος στο ενδιάμεσο που τους εμποδίζει να είναι εμφανείς.

Αν θέλετε να εξασκηθείτε έστω και μόνη σας για να μπορέσετε να μειώσετε το ποσοστό αυτό, τότε σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε τα παρακάτω steps.

Υπερβολικά πολλούς κοιλιακούς

Το να κάνεις αποκλειστικά ασκήσεις που εστιάζουν μόνο σε αυτό το σημείο του σώματος, δεν είναι ο καλύτερος ή γρηγορότερος τρόπος. Συνήθως όταν υπερβάλλουμε στις ασκήσεις αυτές, καταλήγουμε να τις εκτελούμε λανθασμένα και να μη βοηθάμε τους περιφερειακούς μύες να στηρίξουν την ένταση που υποβάλουμε τους κοιλιακούς μας. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να προκαλούμε άλλα μυϊκά προβλήματα, όπως πόνο στη μέση την πλάτη κλπ. Προτίμησε να εστιάσεις σε ένα συνολικό workout που θα έχει αρκετές ασκήσεις κοιλιακών για να φέρει σε μια ισορροπία τις ασκήσεις σου.

Μια εξαντλητική δίαιτα

Όταν αλλάζεις τον τρόπο που τρέφεσαι, θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα το οποίο είναι υλοποιήσιμο για σένα, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 80% ή και περισσότερο. Αν η δίαιτα υπόσχεται γρήγορη απώλεια  βάρους, τότε αυτό σημαίνει και γρήγορη επαναφορά του -τις περισσότερες φορές.

Αλόγιστη και μη προγραμματισμένη διατροφή

Είναι 100& αλήθεια το γεγονός πως οι κοιλιακοί “δημιουργούνται” στην κουζίνα και όχι στο γυμναστήριο. Πρέπει πάντα να αντιλαμβάνεσαι τι ακριβώς καταναλώνεις και να μειώσεις στο ελάχιστο τις κακές διατροφικές συνήθειες- αν όχι να τις εξαλείψεις εντελώς.

Το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής

Το ανθρώπινο σώμα είναι εξαιρετικό στο να προσαρμόζεται. Αν αντιλαμβάνεσαι πως το workout που ακολουθείς τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται όλο και πιο εύκολο, σημαίνει πως κάτι κάνεις σωστά, αλλά πρέπει να το αλλάξεις για να έχεις καλύτερα και ποιοτικότερα αποτελέσματα σε όλο το σώμα.

banner

banner1220x365