Έξυπνα tips για να διατηρήσουμε το βάρος μας στις γιορτές

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021

Οι ημέρες των γιορτών είναι μέρες που όλοι χαλαρώνουμε με το «κεφάλαιο» διατροφή και αφηνόμαστε στην απόλαυση των γιορτινών λιχουδιών. Γλυκά, αλκοόλ και μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο.

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να απολαύσουμε το φαγητό χωρίς ενοχές, διατηρώντας το βάρος μας.

Μια καλή συμβουλή είναι να ξεκινήσετε το γεύμα σας με μια σούπα λαχανικών: θρεπτική και νόστιμη είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να σας «κόψει» την όρεξη, πριν περάσετε στο κυρίως πιάτο.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι: Στις γιορτές το αλκοόλ ρέει άφθονο, αλλά ο οργανισμός μας έχει πάντα ανάγκη από ενυδάτωση. Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες νερού μέσα στη μέρα, ενώ ένα ζεστό τσάι αποτελεί την ιδανική επιλογή για την απογευματινή σας χαλάρωση τις μέρες των γιορτών.

Απαλλαχθείτε από τα ανθυγιεινά σνακ: Είτε μαγειρέψετε εσείς είτε έχετε προσκληθεί για φαγητό σε κάποιο φιλικό σπίτι, φροντίστε κατά τη διάρκεια της μέρας να ισορροπήσετε τη διατροφή σας. Κάνετε μικρά και υγιεινά γεύματα, επιλέγοντας φρούτα εποχής και σαλάτες.

Αποφύγετε το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων: αυτές τις μέρες ένα γεύμα μπορεί να κρατήσει ώρες, γεγονός που «μεταφράζεται» σε πολλές επιπλέον θερμίδες.

Τέλος, δε χρειάζεται να υπογραμμίσουμε την σημασία του να καταναλώσετε τους γλυκούς «πειρασμούς» με μέτρο.  Κουραμπιέδες, μελομακάρονα και δίπλες είναι τα παραδοσιακά γλυκίσματα των ημερών, τα οποία επιτρέπεται να απολαύσουμε, χωρίς όμως να το παρακάνουμε.

Με αυτές τις συμβουλές, δε θα χρειαστεί να στερηθείτε το φαγητό τις ημέρες των γιορτών και σίγουρα θα καταφέρετε να διατηρήσετε τη γραμμή σας! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

banner

banner1220x365