“Σύγχρονη προσέγγιση αγγειακών προσπελάσεων σε νεφροπαθείς”

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019

H Αγγειοχειρουργική Κλινική Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας διοργάνωσε Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη προσέγγιση αγγειακών προσπελάσεων σε νεφροπαθείς», την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Ιατρικής «Ιπποκράτης», Βιόπολις, στη Λάρισα.

Η Επιστημονική Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τις  11.00 π.μ - 17.00 μμ και φιλοξένησε  ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες στον χώρο της Αγγειοχειρουργικής, της Αναισθησιολογίας, της Νεφρολογίας,  από επικεφαλής Πανεπιστημιακών Κλινικών καθώς και από εκπροσώπους Συλλόγων Νεφροπαθών.

Την  έναρξη των εργασιών κήρυξε ο κ. Μ. Ματσάγκας, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Θεσσαλίας, ο κ. Ι. Στεφανίδης, Καθηγητής Παθολογίας Νεφρολογίας, Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής Παν/μιου Θεσσαλίας και ο κ. Κ. Μπιριτζάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Λάρισας.

Το ημερήσιο πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε 4 διαφορετικές Συνεδρίες, με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση και κάλυψη όλων των σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα διαμορφώθηκε ως εξής:

1η Συνεδρία: «Εκτίμηση της ορθής επιλογής του τύπου αγγειακής προσπέλασης».

2η Συνεδρία: «Νέες τεχνολογίες και δυσλειτουργικές φίστουλες».

3η Συνεδρία: «Αγγειακή προσπέλαση σε ιδιαίτερες κατηγορίες ασθενών».

4η Συνεδρία: «Περιεγχειρητική φροντίδα και Μετεγχειρητική παρακολούθηση».

O κ. Μ. Ματσάγκας, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Παν/μίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην επιτυχία της εκδήλωσης, λέγοντας πως «σήμερα, στο πλαίσιο ενημέρωσης του έργου της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Λάρισας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονη προσέγγιση αγγειακών προσπελάσεων σε νεφροπαθείς» με συμμετοχή πολλών ιατρικών ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση των νεφροπαθών ασθενών.

Οι νεφροπαθείς ασθενείς είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών. Ο σκοπός της Επιστημονικής Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας για τις νέες τεχνικές και το πώς πρέπει να γίνεται σωστά η αντιμετώπιση των ασθενών αυτών καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για τις δυνατότητες που υπάρχουνε και λύσεις που δίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ευχαριστούμε πραγματικά, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαιτέρως όσους ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στη εκδήλωση αυτή».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ.Ι. Τσολάκης, Ομότιμος Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, δηλώνοντας πως «με μεγάλη χαρά συμμετείχα στην Επιστημονική Εκδήλωση «Σύγχρονη προσέγγιση αγγειακών προσπελάσεων σε νεφροπαθείς» που διοργανώθηκε από την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας. Τέτοιες εκδηλώσεις που αφορούν ιδιαίτερες ομάδες ασθενών όπως αυτή των νεφροπαθών, θα ήτανε ευχής έργον να πραγματοποιηθούν και σε άλλες Αγγειοχειρουργικές Κλινικές της Ελλάδας.

Την ανάδειξη τέτοιων σημαντικών πρωτοβουλιών χαιρέτισε και ο Αγγειοχειρουργός, Επιμελητής  Aγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Ι Βασιλόπουλος: «Η Επιστημονική Εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό της περιοχής μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι νεφροπαθείς ασθενείς καθώς και το πώς γίνονται προσπάθειες από την Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας για την καθημερινή διεκπεραίωση και επίλυση αυτών.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρων που εκδηλώθηκε τόσο από τους ιατρούς (Αγγειοχειρουργούς, Νεφρολόγους, Αναισθησιολόγους), το νοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού αλλά και τους Συλλόγους Νεφροπαθών, μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας προς την κοινωνία και ειδικότερα στην κοινότητα των νεφροπαθών».

Λίγα λόγια την Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με Διευθυντή τον κ. Α. Γιαννούκα, Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, άρχισε τη λειτουργία της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στις 9 Μαρτίου 2006. Σήμερα είναι το μόνο κέντρο που καλύπτει τα εκλεκτικά και επείγοντα αγγειακά περιστατικά στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας. Η Κλινική διαθέτει Μονάδα Αγγειακής Προσπέλασης και εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό νεφροπαθών ετησίως.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, επικοινωνήστε με τη Γραμματεία Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, τηλ & φαξ: 241 350 1739, e-mail: vascular.dpt@gmail.com

IMG 4394

IMG 4395

banner

banner1220x365