Πριν ή μετά τα 40: Συμβουλές για μια καλύτερη ζωή, γεμάτη υγεία!

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022

Το ορόσημο της ηλικίας των 40 είναι η κατάλληλη στιγμή για να επανεξετάσετε το μοντέλο ζωής που έχετε υιοθετήσει και να δείτε πώς μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας συνήθειες που προάγουν την υγεία σας, συμβάλλοντας παράλληλα στη ψυχική σας ευεξία. Ας δούμε στις γραμμές που ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρηθείτε σε φόρμα και να θωρακίσετε την υγεία σας.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο σας

Όσο μεγαλώνουμε είναι αρκετά σύνηθες να αλλάζει η ποιότητα του ύπνου μας είτε λόγω των ορμονικών αλλαγών που συντελούνται στο σώμα μας είτε εξαιτίας του άγχους που προκαλείται από τις αυξημένες υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο καλός ύπνος εκτός από την ξεκούραση που μας προσφέρει είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού, αλλά και για να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Πείτε «ναι» στην άσκηση με βάρη

Η άσκηση με βάρη δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, ιδίως μετά τα 40, ενώ κρατά σε εγρήγορση το μεταβολισμό σας.

Μην αμελείτε την ενυδάτωσή σας

Η σωστή ενυδάτωση ξεκινά από μέσα προς τα έξω. Ανάμεσα στα σημαντικά οφέλη του νερού είναι ο ρόλος του στη διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας. Ένα αφυδατωμένο δέρμα μοιάζει και γερασμένο.

Γι' αυτό φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό μέσα στη μέρα και διατηρείτε τον οργανισμό σας πάντα ενυδατωμένο.

Επενδύστε στην πρόληψη της υγείας, βάλτε τα τακτικά check-ups στη ζωή σας

Ο διαβήτης, η υψηλή χοληστερίνη και η υπέρταση μπορούν να ανιχνευθούν έγκαιρα μέσα από τα συνηθισμένα check-ups, ώστε με τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας  και ακολουθώντας μια ήπια φαρμακευτική αγωγή να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών νόσων. Η πρόληψη σώζει ζωές, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στην περίπτωση του καρκίνου, όπου σε πολλές περιπτώσεις η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία εγγυάται την πλήρη ίαση της νόσου.

banner

banner1220x365